На Харківщині покинуті корови вмирають на розбомблених армією РФ фермах. Про це повідомили волонтери громадської організації UAnimals.

"Навесні окупанти обстріляли ферми, які знаходяться в селах Підсереднє та Шестаково. Десятки корів загинули, а на одній із ферм був зруйнований дах. Корови, що вижили, залишилися бродити серед уламків. Люди з сіл евакуювалися, проте власник комбінату не забирає своїх підопічних у безпечне місце. Тіла загиблих тварин розкладаються на території господарства, де продовжують жити інші корови. Велика кількість з них – тільні. Тварини залишилися без їжі та води, іноді їх підгодовують місцеві жителі, які не виїхали із сіл", - зазначили зоозахисники.

За їхніми словами, заїхати на територію можна лише у супроводі військових, оскільки район постійно обстрілюється ворогом. Точна кількість корів, що вижили і перебувають на зруйнованих фермах, невідома. Декілька тижнів тому їх було близько 300.

"Наша команда готова допомогти постраждалим коровам, забезпечити їх лікування, харчування та за необхідності евакуацію на безпечну територію. Ми підготували звернення до голови ХОВА Олега Синєгубова з проханням дозволити нам заїхати на територію ферми, щоб допомогти тваринам", - йдеться у повідомленні.