Колаборанти під час окупації вбили двох мирних жителів у селі Хотімля Чугуївського району, повідомили у обласній прокуратурі.

У березні 2022 року кілька мешканців Хотомлі організували незаконну “народну дружину”. До неї увійшли колишній працівник правоохоронного органу та троє місцевих жителів. Самозванці заявили, що боротимуться із крадіжками.

Наприкінці березня зловмисники звинуватили двох місцевих мешканців – чоловіка та жінку – у крадіжці. Вони побили потерпілих телескопічним ціпком, металевими трубами, арматурою, дерев'яними палицями. Потім побитих відтягли до водоймища і кинули у воду. Люди намагалися врятуватися, але “дружинники” почали кидати у них важкі шматки бетону. Від отриманих травм чоловік та жінка померли.

Зловмисники переконалися, що жертви мертві, і залишили місце злочину.

Колишній правоохоронець та один із його спільників втекли до РФ. Двох інших підозрюваних затримали у середині березня 2023-го. Нині вони обоє перебувають під вартою.

Прокуратура направила до Чугуївського міського суду обвинувальний акт за пунктами 1 та 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення.