Війська РФ намагаються прорвати оборону в Харківській області. У зведенні Генерального штабу ЗСУ на ранок 13 березня йдеться про атаку на селище Дворічна на Куп'янському напрямку. Штурм було відбито.

Селище міського типу Дворічна знаходиться на західному березі річки Оскол за 17 кілометрів на північ від Куп'янська. До початку повномасштабної агресії у селищі проживало понад 3,5 тис. осіб. З початку вторгнення Дворічна перебувала в окупації та була звільнена наприкінці жовтня 2022 року. Після звільнення селище опинилося в зоні бойових дій. Війська РФ щодня обстрілюють смт. У Дворічній пошкоджено або зруйновано 80% будівель. Більшість населення залишила селище. Тут залишається 20% довоєнної кількості мешканців.

1

Окрім Дворічної, російська артилерія вчора обстріляла Західне, Масютівку, Куп'янськ, Крохмальне, Піщане, Стрілечтя, Малі Проходи, Червоне, Великий Бурлук та Бологівку.

12 березня війська РФ продовжували атаки на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Тут за добу ЗСУ відбили 102 атаки супротивника.

Противник завдав трьох ракетних та 8 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ракетники та артилеристи ЗСУ у відповідь вразили пункт управління противника, два райони зосередження особового складу та військової техніки, два склади боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів.