Запустити трамваї та тролейбуси у Харкові орієнтовно планують у середу вранці, 15 березня. Про це на брифінгу повідомив міський голова Ігор Терехов.

"Це дуже обережний прогноз. Ми не можемо знати, що в голові у РФ, які можуть бути ще обстріли", - сказав мер.

Він нагадав, що поки що у Харкові курсують понад 100 автобусів, які замінюють електротранспорт. Ситуація з електроенергією після масованого ракетного обстрілу 9 березня залишається непростою. Сьогодні вранці на якийсь час зупинялася Холодногірсько-Заводська лінія метро, зараз по ній потяги курсують зі збільшеними інтервалами.

За словами Терехова, після обстрілів є тяжкі пошкодження трансформаторних підстанцій, є нестабільність напруги в мережі, але місто працює разом з обленерго, Укренерго, щоб якнайшвидше все відновити та запустити електротранспорт у місті. Щодо вуличного освітлення, то його знову почнуть вмикати, "коли буде така можливість".

Енергетики зазначили, що сьогодні споживання електрики порівняно з вихідними зросло, тому у Харкові та області можливі віялові відключення. Аварійні відключення вашого будинку можна дивитись на сайті Харківобленерго за посиланням.