У Харкові не відмовляться від вуличного освітлення після масованого ракетного удару 9 березня. Освітлення вулиць повернуть, коли це дозволить баланс в енергосистемі, розповів на брифінгу 13 березня міський голова Ігор Терехов.

За його словами, черговий російський обстріл не пов'язаний із тим, що Харків увімкнув світло на вулицях, він пов'язаний лише "з тим, що в голові у Російської Федерації". Харків, зазначив Терехов, продовжуватиме привчати агресора до того, що місто живе нормальним життям.

"Буде чи не буде вуличне освітлення, це залежатиме від "Укренерго", від того балансу, який ми бачитимемо. Поки я сказав директору нашого комунального підприємства "Міськсвітло", щоб у нас була готовність. Як тільки ситуація дозволить ввімкнути вуличне освітлення, ми це зробимо обов'язково", - сказав міський голова.

Вуличне освітлення у Харкові почало з'являтися з 7 березня. Спочатку освітлювали пішохідні переходи у людних місцях, потім – основні магістралі міста. До цього вуличного освітлення у Харкові не було з першого дня вторгнення РФ.