Харківський театр "Боммер" – найстаріший у місті – хочуть реорганізувати. Про це йдеться у проекті рішення облради.

"Боммер" хочуть приєднати до комунального закладу "Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр" та перейменувати на КЗ "Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр - кінотеатр "Боммер".

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення, кінотеатр не працює з жовтня 2021 року. Зазначається, що будівлю кінотеатру необхідно ремонтувати, встановити сучасне обладнання. Також є ідея приєднати "Боммер" до Обласного організаційно-методичного театрально-концертного центру на Сумській, 25. Як зазначив директор департаменту культури та туризму Харківської обласної військової адміністрації Едуард Павленко, це дозволило б підвищити рівень кіномистецтва у Харківській області, покращити надання культурного продукту та наповнити бюджет області додатковими коштами.

Боммер – це перший у Харкові стаціонарний кінотеатр, відкритий у спеціально збудованій для цього будівлі. До свого закриття у 2021 році був одним із найстаріших кінотеатрів у Східній Європі. Він показував фільми навіть у роки Другої світової війни, був єдиним кінотеатром Харкова, який спеціалізується на показі некомерційного кіно, документалістики, стрічок-переможців різних фестивалів, студентських кіно-робіт.

У грудні 2021 року планувалося реорганізувати низку комунальних підприємств Харківської обласної ради після аудиту, зокрема – КП "Кінотеатр "Боммер". Тоді в облраді розповіли, що "Боммеру" вже втретє не могли призначити керівника, бо не було охочих.

Які кінотеатри зараз працюють у Харкові: