Пішов із життя відомий харківський вчений-фізик Володимир Рудичев. Про це повідомили у Харківському національному університеті ім. Каразіна.

10 грудня 2022 року на 76-му році пішов із життя випускник фізико-технічного факультету 1971 року, провідний науковий співробітник кафедри фізики ядра та високих енергій ННІ "Фізико-технічний факультет" Володимир Григорович Рудичев.

"Володимир Григорович зробив значний внесок у створення та експлуатацію лінійного прискорювача електронів у кампусі фізтеху. Його наукові роботи мали прикладний характер. Зокрема, останнім часом він керував численними науковими проектами, які обґрунтовували радіаційну безпеку об'єктів ядерної енергетики. Його знали та поважали не лише співробітники інституту, але й в установах та підприємствах ядерної галузі. Висококваліфікована спеціаліст і високопорядна людина, він залишив по собі багато цікавих і важливих розробок, а також світлу пам'ять!", - йдеться у повідомленні.

Університет висловив співчуття сім'ї, друзям, колегам вченого.

Будівлі фізтеху в П'ятихатках з початку війни зазнавали російських обстрілів. Будівлі та інфраструктура, що розташовані на території ННЦ ХФТІ, у тому числі ядерна установка, зазнали серйозних пошкоджень. Зокрема, науковий центр, де знаходиться установка, обстрілювали із реактивних систем залпового вогню "Град". Дії ворожої армії українські правоохоронці кваліфікували тоді як екоцид.