У Харкові можуть бути міни, тому городян закликають до обережності. Із таким проханням звернувся мер міста Ігор Терехов.

"Випадок, коли двоє дітей отримали сильні поранення, повинен стати уроком усім нам. Я хочу звернутися до всіх харків'ян, щоб вони були гранично обережними і не гуляли лісопосадками та зеленими локаціями, де ще можуть залишатися міни, снаряди, що не розірвалися. Там працюють сапери. Ми маємо Сад Шевченка та парк Горького, які вже розмінували, і там можна гуляти", - зазначив Терехов.

Вчора, 11 листопада, близько 11:30 у Харкові на Північній Салтівці на вул. Бучми під час прогулянки двоє підлітків 12 та 15 років отримали осколкові поранення ніг внаслідок вибуху. Рятувальники, які прибули на місце події, допомагали медикам зупинити кровотечу і транспортували постраждалих у карету швидкої. За попередньою інформацією, спрацював касетний боєприпас.

За словами в. о. директора лікарні Олексія Сава, діти - у вкрай тяжкому стані. У них - мінно-вибухові поранення. Прогнози щодо термінів одужання давати складно та передчасно.

Що робити, якщо виявили вибухонебезпечний предмет:

  • не наближатися до нього, відійти на безпечну відстань й не допускати інших людей;
  • повідомити про те, що трапилося за телефоном 101 або 102, вказати місце, де знаходиться вибухонебезпечний предмет, час його виявлення;
  • не можна не чіпати небезпечну знахідку та переміщати її;
  • біля знайдених мін та снарядів не можна користуватися засобами радіозв'язку та мобільними телефонами - вони можуть спровокувати вибух. Тож, викликаючи рятувальників, варто відійти подалі;
  • якщо у районі виявлення вибухонебезпечного предмета проводяться роботи - негайно припинити їх.