Діти, які сьогодні підірвалися в Харкові на боєприпасі, - у вкрай тяжкому стані. Про це "Суспільному" повідомив в. о. директора лікарні Олексій Савво.

"Проводиться операція, потім дітей переведуть у реанімацію. Медична допомога їм надається у повному обсязі", - зазначив Савво.

За словами медика, у підлітків - мінно-вибухові поранення. Прогнози щодо термінів одужання давати складно та передчасно.

Сьогодні близько 11:30 у Харкові на Північній Салтівці на вул. Бучми під час прогулянки двоє підлітків 12 та 15 років отримали осколкові поранення ніг внаслідок вибуху. Рятувальники, які прибули на місце події, допомагали медикам зупинити кровотечу і транспортували постраждалих у карету швидкої. За попередньою інформацією, спрацював касетний боєприпас.

За даними Офісу Генпрокурора України, станом на середину жовтня понад 1226 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 422 дитини загинули і понад 804 дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Найбільше постраждало дітей:

  • у Донецькій області - 405,
  • Харківській - 252,
  • Київській - 116,
  • Миколаївській - 76,
  • Чернігівській - 68.

Щоб уберегти маленьких українців у цій війні, конструктори Харківського заводу засобів індивідуального захисту, який переїхав до Львова, створили дитячий бронежилет. Про це повідомив представник Львівського оборонного кластера Максим Плєхов.

За його словами, розробку бронежилету для дітей курирував начальник управління ювенальної превенції Василь Богдан, підлеглі якого у важких умовах роблять все можливе, щоб урятувати малюків України. Цей проект - перше серійне виробництво дитячих бронежилетів для евакуації. Захист розроблений для трьох вікових груп: 4-6, 7-10, 11-14 років.