У Харкові з 13 жовтня розпочнуть роботу три нові автобусні маршрути - №64е, 275е та 281е. Про це повідомили у Департаменті інфраструктури.

№64е ходитиме маршрутом:

  • ст. м. «Тракторний завод» – пр. Архітектора Альошина – вул. Луї Пастера – вул. Дністровська;

№275е:

  • вул. Бучми – вул. Академіка Павлова – автостанція «Героїв Праці»;

№281е:

  • ст. м. «Академіка Барабашова» – пр. Ювілейний – Салтівське шосе – вул. Медична – вул. Амосова – вул. Сонячна – вул. Краснодарська – вул. Велозаводська – вул. Амосова – вул. Медична – Салтівське шосе – пр. Ювілейний – ст.м. "Академіка Барабашова".

Саме автобуси стали єдиним видом транспорту, який працював у місті 10 жовтня, коли після масованого ракетного удару ворога Харків та інші міста України залишилися на якийсь час без світла. У місті було зупинено метро, ​​його використовували як укриття, та наземний електротранспорт. Того ж дня мерія анонсувала збільшення кількості автобусних маршрутів. Це актуально й тому, що до міста продовжують повертатися люди, які, за словами мера Ігоря Терехова, зрозуміли, що в країні зараз небезпечно скрізь та вирішили зимувати у рідному місті. Зараз Харків знову мільйонник, за даними влади, тут мешкає близько 1,1 млн осіб.