Колишнього начальника Управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна заарештовано. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними відомства, Роман Дудін підозрюється в державній зраді та самовільному відході з місця військовослужбовцям в умовах військового стану.

Встановлено, що після 24 лютого 2022 року Роман Дудін, який на той час очолював регіональне управління спецслужби, навмисне перешкоджав органам управління області організовувати оборону.

"Тобто він фактично діяв на користь воєнізованих підрозділів та спецслужб РФ. Також встановлено факт самовільного відходу з місця служби", - зазначили у Державному бюро розслідувань

Роману Дудіну повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) та ч. 5 ст. 407 КК України (самовільний відхід місця служби без поважних причин, скоєний в умовах воєнного стану військовослужбовцем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, про затримання Романа Дудіна, який до кінця травня очолював Управління Служби безпеки України у Харківській області, стало відомо 11 вересня. Затримання відбувалося в одній із областей на заході України.