Ігор Терехов пояснив, чому люди повертаються до Харкова. Як зазначив мер в ефірі національного телемарафону, причина цього - місцевий патріотизм.

"Частина людей все ж таки приїжджає до міста Харкова, тому що харків'яни, насправді, не хочуть жити в інших містах, вони хочуть повернутися до міста Харкова. Звичайно, є небезпека обстрілів, і ми бачимо, що мета російського агресора - залякати харків'ян, залякати місто Харків", - зазначив Терехов.

За його словами, у місті є переселенці з інших населених пунктів Харківської області - тих, де обстріл відбувається ще частіше, ніж у Харкові, а також - деокупованих.

"Частина з них виїхала з Харкова. Частину з них ми переселили до гуртожитків вузів, ПТУ, технікумів, тому що нам там легше цим людям надавати послуги – харчування, медикаменти, забезпечувати всім необхідним, тому що дуже багато з цих людей, крім того, що втратили дах над головою, вони залишилися практично без речей", - розповів мер.

Нагадаємо, у Харкові розпочали створення реєстру людей, які потребують допомоги. Про це сьогодні, 5 серпня, в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, рішення про створення реєстру було ухвалено за підсумками першого засідання координаційної ради волонтерів.

"На засіданні координаційної ради ми ухвалили рішення про створення реєстру людей, які потребують допомоги. Спільно з волонтерами ми розробимо потужне програмне забезпечення. Завдяки цьому ми зможемо надавати допомогу всім, хто цього потребує, якнайшвидше", - зазначив Ігор Терехов.