У Харкові знімають забруднений ґрунт. Таким чином у місті ліквідовують наслідки удару, який російські війська завдали 9 лютого по нафтобазі в Немишлянському районі, повідомив мер Ігор Терехов в ефірі телемарафону.

Тоді вилилося 3 тис. тонн нафтопродуктів, які забруднили територію площею 10 тис. кв. метрів. Також паливо потрапило в річку Немишля, а з неї - у річки Харків, Лопань, Уди. Після перших проб води фахівці встановили, що вміст нафтопродуктів у Немишлі в 95 разів перевищував норму, в решті річок - у 7-9 разів.

Знятий забруднений ґрунт складають у спеціальні контейнери, на його місце завозять новий.

Також міська влада закупила спеціальні реагенти. За оцінкою мера, нові реагенти прекрасно працюють, оскільки рівень забруднення річок уже нижчий, ніж був спочатку. 

Що стосується долі нафтобази, то мер повідомив, що зараз тривають перевірки цього підприємства. Потім ухвалюватимуть конкретні рішення.

Також комісія, в якій працюють фахівці ДСНС, правоохоронці, представники місцевих органів влади, перевіряє потенційно небезпечні об'єкти в Харкові. Якщо такі об'єкти нестимуть загрозу життю людей, то їхня робота буде заборонена, заявив мер.