12 лютого у Харкові на кладовищі №18 поховали родину з 5 осіб, які згоріли заживо після удару РФ по нафтобазі, пише “Суспільне”. 

Родина Путятіних – чоловик з дружиною та троє дітей - загинули після російського удару безпілотниками “Шахед” по Немишлянському району 9 лютого. Палаючі бензин та дизпаливо з враженої нафтобази полилися по вулиці Котельна. Згоріли 15 будинків. В одному з них мешкали Путятіни.

Ользі Путятіній було 35 років. Вона працювала прокурором Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури та перебувала у відпустці з догляду за дитиною. Григорію Путятіну було 39 років. Загинули також діти: старший - 7-річний хлопчик Олексій, він навчався у другому класі, середній - Михайло, йому було майже 4 роки, найменшій дитині - Павлу – було лише 10 місяців.

Старший та молодший хлопчики були біля мами. Середній Михайло завжди бігав за татом. Ймовірно, чоловік знепритомнів першим, дитина забилася в куток у кухні. Матір із двома іншими синами намагалася врятуватися у ванній, тримала дітей в обіймах.

Крім родини Путятіних, загинули ще Світлана Манойло 65-ти років та Анатолій Манойло 66-ти років.

11 лютого в Харкові місцева влада оголосила День жалоби.

Ліквідацію наслідків пожежі на нафтобазі рятівники завершили лише 12 лютого. Для цього знадобилося 60 годин.