Люди масово хочуть повернутися в розбите селище Дворічна Харківської області, розповіла очільниця Дворічанської селищної військової адміністрації Галина Турбаба. Про це пише "Слобідський край".

Турбаба розповіла про жінку, яка евакуювалася понад рік тому до Харкова, вже облаштувалася, але мріє про повернення додому:

"Як буде перемога, я повернуся додому, сяду на своєму розбитому подвір’ї на згарищі і вже там вирішу, що мені далі робити", - сказала жінка.

За словами очільниці СВА, всі жителі громади, з якими вона підтримує зв’язок, говорять, що повернуться додому, незважаючи на те, що втратили все, їх будинки розбиті. Пошкодження житлового фонду в селищі - 80%, з 35 багатоквартирних будинків, які були у Дворічній, розбиті всі. Крім того, знищено адміністративні будівлі, гуманітарний штаб, пошкоджені ліцей, амбулаторія, лікарня.

У Дворічній залишилося до 80 людей, до повномасштабного вторгнення у селищі проживало 3500 мешканців.

Населений пункт розташований у східній частині Харківської області, за кілька кілометрів від українсько-російського кордону та адміністративного кордону з Луганською областю. З перших днів повномасштабного вторгнення смт Дворічна та вся Дворічанська громада були окуповані. 11 вересня ЗСУ звільнили їх під час Харківського контрнаступу.