Селище Дворічна Куп'янської громади майже перетворилося на привид. У населений пункті все розбито через постійні обстріли, повідомили у Дворічанській СВА, пише "Слобідський край".

Пошкодження отримали 80 % житлового фонду: з 35 багатоквартирних будинків, які були у Дворічній - розбиті всі. Більшість з них відновити буде неможливо. Знищено адміністративні будівлі, в тому числі гуманітарний штаб. Пошкоджено ліцей, амбулаторію загальної практики сімейної медицини, стаціонарний корпус лікарні.

За словами начальниці Дворічанської селищної військової адміністрації Галини Турбаби, наразі у Дворічній залишилося до 80 людей, до повномасштабного вторгнення у селищі проживало 3500 мешканців.

Також вона наголосила, що заїжджати у Дворічну небезпечно, постійно літають дрони з вибухівкою. Нещодавно було поранено поліцейських, та кілька цивільних. 

Через війну на Харківщині з’явилися села-привиди, у яких більше немає мешканців. У Дергачівській громаді станом на грудень 2023 року без жителів залишилися п’ять населених пунктів. У Вільхуватській громаді теж в п’яти селах. У Липецькій громаді немає жителів у селі Зеленому. У Золочівській громаді на березень 2023 року жителів не було в трьох селах.