Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що причиною звільнення Олександра Скакуна (на фото) з посади першого заступника стала "системна неефективна робота".

"Це рішення було абсолютно свідомим, за певні промахи в роботі під час виконання своїх обов'язків і взагалі ставлення до державної служби. З його боку неефективність роботи, на моє переконання, була системною", — сказав Синєгубов, пише "Суспільне".

Губернатор наголосив, що погодив кадрові зміни з Офісом президента. Зараз на посаду ще ніхто не призначений – розглядаються різні кандидатури. Погодження буде тривати "стільки, скільки потрібно".

"Ця людина має бути ефективною, у нас не має на меті просто призначити людину. Вона має відповідати всім нормам, правилам. Настав час знайти більш ефективну людину на це місце", - сказав очільник регіону.

Олександр Скакун у свою чергу заявив, що йому повідомили про звільнення через прогул, який наче мав місце ще сім місяців тому. Скакун наполягає, що факту прогулу не було, а якби він і був, то термін реакції на таке порушення – шість місяців, а не сім.

Про своє звільнення Скакун дізнався зі ЗМІ.

"Я ще не знаю, що буду робити з цим питанням: іде війна, я не хочу скандалів, але мені неприємно, що я займався 24/7 війною, а мені сказали, що я в якийсь день нею не займався. Це не так. Я працював на 100%, весь віддавався роботі, нікуди не виїздив, взяв лише відпустку на свій день народження на чотири дні, бо реально вже втомився", - сказав Скакун.

Коментуючи роботу із головою ХОВА Синєгубовим, Скакун зазначив, що  конфліктів із ним не мав, але були дискусії, які вирішувалися в робочому режимі.

У подальшому Скакун планує працювати на оборону регіону.

"Я — полковник СБУ. Я буду виконувати свою військову місію до перемоги. У нас дуже багато роботи в регіоні, хоч він практично мирний з точки зору вторгнення, але в нас є великі ризики з точки зору ракетних ударів, ударів Shahed.  Дуже багато роботи по обороні регіону. Я в комунікації з усіма військовими був, є і буду залишатись. Зараз план такий, іншого немає. Тож у мене є чим займатись, сумно мені не буде, у мене все попереду", - підсумував він.

Скакуну - 50 років. З 1995 по 2017 роки він працював у Службі безпеки України.

З 2017-го - заступник голови ХОДА. Після звільнення з посади губернаторки Айни Тимчук понад чотири місяці, із серпня до грудня 2021 року, виконував обов'язки голови ХОДА.