Харків’янин задушив раптову знайому заради мобільного телефону. Трагедія сталася ще на початку жовтня 2020-го в Харкові. Чоловік познайомився на вулиці з 40-річною жінкою і пішов її проводжати. Проходячи повз лісосмуги по вул. Миру, він дістав зі свого рюкзака мотузку, накинув її на шию супутниці, яка йшла попереду, і став затягувати.

Жінка стала пручатись і закричала. Тоді зловмисник відпустив мотузку і, обхопивши шию потерпілої, задушив її. Впевнившись, жертва мертва, вбивця дістав із сумки жінки мобільний телефон, закидав труп опалим листям і втік з місця події.

Іншій жертві чоловіка пощастило вижити. У серпні 2020 року на просп. Героїв Харкова, будучи п’яним, зловмисник напав на ще одну жінку. Він підійшов до потерпілої зі спини і вдарив порожньою пляшкою в потилицю. Обернувшись, жінка стала чинити опір і замахнулась на чоловіка, однак зловмисник перехопив її руку і став викручувати пальці. Вдаривши нападника, жінка змогла вирватись і втекти від нього.

На суді 38-річний чоловік обвинувачений визнав свою вину. Раніше він уже був судимий за умисне вбивство та злочини проти власності і відсидів у тюрмі 15 років.

Орджонікідзевський районний суд Харкова приговорив підсудного ще до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокуратура вирок оскаржила. Полтавський апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції та виніс інший - довічне позбавлення волі.