Локальна харківська мережа "Чудо маркет" планує відкрити пілотний супермаркет у Луцьку Волинської області. Як пише All Retail, про це свідчить перелік вакансій на порталах з пошуку роботи, де зазначені вакансії у "Чудо маркеті" у Харкові та Луцьку.

За даними Артема Ретіна, керуючого партнера компанії з управління нерухомістю Retail.Pro, перший торговий об'єкт мережі "Чудо маркет" на Волині має відкритися в торговому центрі BAOBAB на об'їзній дорозі Луцька, який зараз готується до запуску.

"Чудо маркет" – мережа продовольчих супермаркетів та магазинів з центральним офісом у Харкові. До кінця 2021 р. компанія налічувала 32 торгові об'єкти в Харківській та Донецькій областях (на кінець червня 2022 р. - 29 торгових об'єктів). За даними офіційного сайту компанії, щоденний клієнтообіг у магазинах мережі складає близько 70 тисяч людей.

З початку війни ритейлери східної України опинилися у тяжкій ситуації: багато їх активів було зруйновано внаслідок ракетних або артилерійських обстрілів, частина магазинів ще працюють нерегулярно. Тому деякі з них почали розглядати можливість продовження своєї роботи і релокації хоча б частини бізнесу в більш спокійні регіони. Але у Харкові ритейл поступово повертається до роботи, незважаючи на всі складнощі.

Наприклад, ТРЦ "Нікольський", який постраждав навесні від ракетного удару, знову відкрив мінус нульовий поверх у червні, а наприкінці вересня відновили роботу магазини 1 та 2 поверхів, хоч і не всі. За даними мерії на кінець вересня, у місті працюють усі супермаркети мережі Рост, Чудо маркет, Десяточка, а також 13 із 14 супермаркетів Клас, 9 із 13 супермаркетів Сільпо, 53 із 66 АТБ, 6 із 13 супермаркетів Баскет. Щодо ТРЦ, то в "Дафі" працюють магазини товарів гострої необхідності: гіпермаркет, аптека та магазин взуття, а у "Французькому бульварі" - близько половини орендарів.