Президент Володимир Зеленський повідомив про звільнення ще одного населеного пункту на Харківщині – смт Чкаловське  Чугуїського району.

Завдяки 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого український прапор повернувся в смт Чкаловське Харківської області. І так буде всюди. Ми виженемо окупантів з кожного українського міста й села. Дякую всім нашим героям! – зазначив президент.

Нагадаємо, контрнаступ у Харківській області розпочався після 5 вересня. 8 вересня президент Зеленський підтвердив визволення Балаклії. Увечері 9 вересня він повідомив про звільнення більш як 30 населених пунктів у Харківській області. Список деокупованих населених пунктів біля Балаклеї оприлюднила міська рада.

Увечері 10 вересня Зеленський подякував військовим за деокупацію ще двох населених пунктів - Василенкового (колишній Шевченківський район) та Артемівки (колишній Печенізький район).

Сьогодні вранці Генштаб офіційно повідомив про те, що ЗСУ зайшли до Куп’янська, а також про поступове звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів.

Згодом стало відомо про звільнення Казачої Лопані.

Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що контрнаступ ЗСУ просувається не тільки на південь та схід Харківщини, але й на північ, і оприлюднив список звільнених населених пунктів.