Постановою Східного апеляційного господарського суду скасовано рішення суду першої інстанції та задоволено позов Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до ТОВ про стягнення безпідставно збережених коштів.

Встановлено, що в Індустріальному районі м. Харкова по вул. Плитковій розташований цілісний майновий комплекс, право власності на який зареєстровано ще з 2018 року за товариством з обмеженою відповідальністю. Однак, всупереч вимогам законодавства, земельна ділянка площею майже 2,5 га під цим об’єктом нерухомості до теперішнього часу не оформлена.
 
З 2018 по 2020 рік ТОВ не сплачувало орендну плату за користування земельною ділянкою, чим завдало Харківській міській територіальній громаді збитків на суму понад 1,5 млн грн.
 
Порушені вимоги законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області, у задоволенні якого відмовлено. Не погодившись з цим рішенням, прокуратура направила апеляційну скаргу до суду, постановою якого рішення суду першої інстанції скасовано та прийнято нове рішення – задовольнити позовну заяву прокуратури про стягнення з ТОВ безпідставно збережених коштів.
 
Наразі прокуратурою вживаються заходи щодо забезпечення виконання вказаного рішення суду з метою надходження коштів до місцевого бюджету.