Відомого суддю з Харкова засудили на сім років позбавлення волі за хабарництво. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За даними слідства, 2015 року суддя отримав хабар у розмірі 3 тисячі доларів (75 тис. гривень) за ухвалення рішення у цивільній справі. За рішення у іншій справі він отримав 500 доларів.

"Колегія суддів з огляду на докази, зібрані в ході досудового слідства, погодилася з доводами прокурора та визнала колишнього суддю винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України", - розповіли у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Суд засудив підсудного до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади судді та посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади, строком на 3 роки. Крім того, суд зобов'язав стягнути отримані суддею 500 доларів.

Вирок може бути оскаржено протягом 30 днів з дня його оголошення в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


За даними Харківського антикорупційного центру, засудженим є відомий у Харкові суддя Сергій Лазюк, котрий запам'ятався кількома гучними справами.

Зокрема він відомий тим, що призначав адміністративні покарання учасникам Євромайдану, а також визнав законним рішення Харківської міськради про особливий статус російської мови та інше.

Сергія Лазюка затримали 21 січня 2016 року.