Пішов із життя заслужений діяч мистецтв України, харків'янин Ігор Палкін. Про це повідомили у Національній філармонії України.

Ігор Палкін народився 29 грудня 1959 року у Харкові у родині відомого хормейстера, народного артиста України, професора В.С.Палкіна. У 1967-1978 роках навчався у Харківській середній спеціальній музичній школі зі спеціальностей – піаніст та хоровий диригент.

З 1984 року працював диригентом, у тому числі головним диригентом Харківської філармонії. За період творчої діяльності гастролював як диригент в Австрії, Бельгії, Німеччині, Іспанії, Італії, Польщі, Португалії, Південній Кореї, Словенії, Хорватії, Франції, Швейцарії та інших країнах.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Ігор Палкін диригував оркестрами як України, так і різних країн світу, виступав із всесвітньо відомими виконавцями: Віргіліусом Норейком, Анатолієм Солов'яненком, Дмитром Гнатюком, Євгенією Мірошниченком, Марією Бієшу, Андрашем Адоріаном, американською піаністкою Юліаною Охінчук.

З 1997 року Ігор Палкін працював диригентом Симфонічного оркестру Національної філармонії України.

Нагадаємо, у липні на 93-му році життя помер відомий харківський музикант, почесний громадянин міста Олександр Калабухін.