Тисячі харків'ян вирішили провести блекаут у “Пунктах Незламності”. За інформацією міськради, 10 березня пункти відвідали 25,3 тис. осіб.

Вранці 9 березня Харків і область зазнали ракетного удару. Голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов заявив, що було випущено не менше ніж 15 ракет. Місто частково залишилося без світла 9 та 10 березня.

Пік відвідуваності припав на 18 годину, коли одноразово в пунктах перебувало 8 454. Вранці 11 березня, коли електропостачання було відновлено повністю. Кількість відвідувачів Пунктів Незламності різко скоротилася. Станом на 9:00 послугами 69 пунктів скористалися 65 осіб.

“Пункти Незламності” створили у Харкові після того, як російські війська почали обстрілювати українські електростанції та підстанції, щоби залишити населені пункти без світла. При відключенні світла припинялася подача тепла та води.

У “Пунктах Незламності” харків'яни можуть зігрітися, зарядити телефони та планшети, підключитись до інтернету. На базі шкіл у Харкові продовжують працювати пункти видачі безкоштовного харчування.