Для навчання дітей у Харківському метрополітені облаштують комфортні класи, а підвозити учнів до станцій будуть на автобусах. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

За його словами, у класах облаштують системи рекуперації повітря, освітлення, туалети. Крім того, дітей будуть безкоштовно годувати. Крім звичайних педагогів будуть задіяні тьютори, які допоможуть орієнтуватися дітям у малознайомому для них середовищі.

Рекуператор - пристрій для вентиляції приміщення, завдання якого замінити відпрацьоване повітря свіжим повітрям, що надходить, з максимальним збереженням тепла. Це дає змогу провітрювати приміщення практично без втрати енергії

У метро діти навчатимуться 3-4 рази на тиждень, позмінно і по черзі.

Ігор Терехов зазначив, що є "запит на навчання офлайн і онлайн", тому міська влада робитиме все необхідне, щоб запустити з 1 вересня комбіновану систему навчання.

Також мер додав, що метро - найбезпечніше місце в місті, і нагадав, що на початку війни в підземці перебували 160 тисяч харків'ян.

7 липня 2023 року обласна Рада оборони дозволила відновити очне навчання. Однак це можливо тільки там, де є захисні споруди. Найпростіші укриття, які раніше обладнали в навчальних закладах, для цього не підходять.