Кабінет міністрів виділить кошти на будівництво бомбосховищ і компенсацію за паливо в генераторах, яке витрачають у Харкові. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час візиту в місто 9 квітня.

"Пріоритет: електрика, вода, бомбосховища для дітей, для шкіл. Щодо бомбосховищ - це на ваш вибір, у районах, де це потрібно. Ми дамо гроші, щоб ви до початку вересня встигли побудувати все, що встигнете", - заявив Зеленський.

Зеленський повідомив, що держава готова повністю компенсувати витрати на паливо для генераторів.

"Із прем'єром я все погодив ще вчора ввечері. Компенсація - це субсидія, ми готові все це державою покривати повністю, щоб люди не вибирали, якщо такі є виклики: сидіти в темряві або витрачати гроші на електрику", - зазначив президент.

Останніми тижнями російські війська інтенсивно обстрілюють Харків. Пошкоджено багато житлових будинків, школи, серед місцевих жителів є загиблі та поранені. Частина ударів була спрямована проти об'єктів енергетичної інфраструктури, не працює ТЕЦ-5, на її повне відновлення можуть піти роки.

Місто наприкінці березня пережило блекаут, зараз для економії електроенергії введено графіки відключень. Тому питання укриттів і безперебійної роботи генераторів для Харкова - вкрай актуальні.

Також у Харківській області Зеленський оглянув будівництво лінії укріплень.

"Харківська область - це дуже важливий напрямок. Ми повинні бути підготовлені. А росіяни повинні бачити, що ми готові оборонятися", - заявив він.