Концерти харківського гурту "Пошлая Молли" в Польщі скасовано. Причиною став розміщений у Мережі відеоролик, у якому соліст гурту, 26-річний Кирило Тимошенко (псевдонім - Кирило Блєдний), зневажливо висловлювався про польську мову.

З використанням ненормативної лексики Тимошенко заявив, що його "бісить польська мова", і він не розуміє, "навіщо говорити польською, коли є російська". Польщі він рекомендував увійти до складу Російської імперії. 

Частина території сучасної Польщі з кінця XVIII століття входила до складу Російської імперії. Але 1918 року Польща відновила незалежність, а роком раніше Російська імперія припинила існування.

Пізніше Кирило Тимошенко заявив, що пожартував. Але польська концертна компанія Winiary Bookings 7 листопада у Facebook заявила, що скасовує концерти гурту "Пошлая Моллі" в Гданську, Познані, Кракові, Вроцлаві та Варшаві, які були заплановані на листопад і грудень.

Активісти проекту "Деколонізація. Україна" збираються подати заяву в правоохоронні органи, щоб ті відкрили кримінальне провадження про розпалювання міжнаціональної ворожнечі (ст. 161 КК України). За частиною 1 цієї статті загрожує покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 грн), або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Кирило Тимошенко народився в місті Зміїв Харківської області 1997 року. У 2016-му він заснував гурт "Пошлая Молли". Працює в жанрах поп-панк, сінті-панк, реп-рок, мамбл-рок, електронік-рок, сінті-поп, поп.