На Харківщині заборонили продавати алкоголь. Заборона розповсюджується на територію Куп'янського району. Відповідне розпорядження підписав тимчасовий виконувач обов'язків голови Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Конашевич.

Згідно з розпорядженням, заборона діє з 1 листопада і до скасування режиму воєнного стану.

Військовий стан був запроваджений після початку агресії РФ проти України 24 лютого 2022 року і продовжувався вже кілька разів. З того часу заборона на продаж алкоголю запроваджувалась у різних регіонах країни. Поступово ці заборони пом'якшувалися (обмежувався час продажу) або ж скасовувалися.

У Харківській області заборона була скасована у середині літа. З 20 липня 2022 року громадяни, які вживають алкоголь, можуть отоварюватися в магазинах з 8:00 до 20:00, а в закладах громадського харчування дозволяється відпускати спиртне 8:00 до 22:00. Але продаж алкоголю заборонено військовослужбовцям ЗСУ, Нацгвардії, правоохоронцям та всім особам, які мають зовнішні ознаки приналежності до силових структур.

Заборона на торгівлю спиртним все ще діє на деяких прифронтових територіях. Наприклад, у жовтні було заборонено продаж алкоголю у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

Учора президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроект про продовження військового стану до 19 лютого 2023 року.