У Харкові продовжать будувати метро, а нове депо - "Олексіївське" - буде під землею. Про це сьогодні, 9 травня, під час прес-конференції повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, фінансові установи повністю підтримують цей проєкт, кредит є, а щодо закупівлі рухомого складу також усе "просувається за планом".

Ігор Терехов підкреслив, що єдина зміна, яку внесли в проєкт, - це будівництво електродепо "Олексіївське" безпосередньо під землею. За його словами, таке рішення підтримують і партнери - Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк. Саме по депо метрополітену російська армія кілька разів била ракетами влітку 2022 року - у червні та липні. Тоді постраждало саме приміщення та рухомий склад.

Проєкт розвитку Харківського метрополітену передбачає будівництво електродепо, двох станцій метро в бік аеропорту та придбання 85 одиниць рухомого складу. На його реалізацію залучено кредитні кошти в сумі 320 млн євро.

До вторгнення будівництво двох нових станцій на "зеленій" гілці планували розпочати навесні 2022 року. За проєктом, станція "Державінська" буде розташована на проспекті Гагаріна, біля перетину з вулицею Державінською. Це буде станція дрібного закладення, колонного типу. Станція "Одеська" розташовуватиметься на проспекті Гагаріна, у районі перетину з вулицею Одеською та проспектом Героїв Сталінграда.