Учора, 8 квітня, у Харківській області двоє людей постраждали від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Так, в Ізюмі на території центрального кладовища 53-річна жінка наступила на протипіхотну міну типу "Лепесток". Жінка госпіталізована з мінно-вибуховою травмою.

У смт Слобожанське чоловік підірвався й дістав важку травму під час спроби розібрати невідомий предмет. Медики надають йому всю необхідну допомогу.

Губернатор укотре закликав жителів Харкова та області не відвідувати лісів, полів, берегів водойм, не виходити на узбіччя доріг, а також утриматися від відвідування кладовищ та інших неперевірених саперами територій.

У разі виявлення будь-якого предмета, схожого на вибухонебезпечний, у жодному разі не можна торкатися його, намагатися перемістити або розібрати. Необхідно відійти на безпечну відстань і викликати фахівців ДСНС або повідомити в Нацполіцію. Відійти подалі потрібно тому, що деякі міни активуються, якщо поруч використовують мобільний зв'язок.