Харків'яни можуть бути спокійними, тривожних дзвіночків для них наразі немає. Так прокументував чутки про російський наступ на Харківському фронті та відповідіні публікації у західній пресі начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

"Повідомлення іноземних ЗМІ про те, що будуть наступати на Харків... Наміри рашистів ми самі розуміємо — це Харків, Полтава, Київ, вся Україна. Але на даний момент якихось тривожних дзвіночків для харків'ян немає. Тому використовуємо інформацію з офіційних джерел, якихось тривожних настроїв для харків'ян немає, ситуація контрольована. Бачимо, що кількість військ на кордоні та кількість військ на Куп'янському напрямку не міняється. Відповідно на даний момент даємо відсіч ворогові", - сказав Фітьо.

Він запевнив, що наразі у росіян немає успіхів на Куп'янському напрямку. Українські захисники перебувають в активній обороні, іноді переходять в атаки. Минулої доби ЗСУ ліквідували на цій ділянці фронту 87 окупантів, ще трьох полонили, знищили 11 одиниць військової техніки, зокрема БМП-3. 

За минулу добу російські військові майже 300 разів обстрілювали позиції української армії на Лимано-Куп'янському напрямку. Вони завдали 14 авіаударів, скидали авіабомби, застосовували гелікоптери вогневої підтримки та дрони-камікадзе. Провели п'ять атак у районі села Синьківка Куп'янського району. 

Військова ситуація в Харківській області на Куп'янському напрямку загострилася понад півроку тому. Ще влітку 2023-го російське командування зосередило тут 110 тис. осіб. Бої в цій частині регіону точаться щодня. Основні напрямки атак РФ - села Синьківка, Петропавлівка, Іванівка. Лінія фронту проходить за 8-10 км від Куп'янська.

Синьківку російські війська штурмують уже понад рік. Цей населений пункт, за оцінкою українського командування, потрібен військам РФ, щоб створити плацдарм для наступу на Куп'янськ. ЗСУ відбивають всі атаки. Росіянам не вдається просунутися вперед на цій ділянці.