Відвідувати садок у метро виявили бажання 600 дітей, пише "Суспільне" з посиланням на директору міського департаменту освіти Ольгу Деменко.

За її словами, метросадок працюватиме в суботу та неділю. Раніше в департаменті планували відкрити його лише на 1 день на тиждень, але через збільшення бажаючих додали ще один день.

Дитячий садок працюватиме на тих самих станціях метро, де обладнані класи метрошколи

  • "Університет";
  • "Перемога";
  • "Академіка Павлова";
  • "Метробудівників";
  • "Тракторний завод".

Годувати дітей у цьому дитсадку не будуть. Організованого підвезення також не передбачено.

Деменко зауважила, що максимально садочок зможе прийняти 700 малюків. Це приблизно 20% дітей, які зараз перебувають у Харкові та восени ідуть до перших класів. Заяви від батьків на метросадок ще приймають.

Із вихователями, які задіяні в метросадку, заключатимуть трудовий договір з окремим графіком роботи. Наприклад, у вихователя будуть вихідні у п'ятницю й суботу, а в неділю він працюватиме. Або в суботу людина працює, а в неділю і в понеділок - вихідні.

6 та 7 січня у метросадочку провели тестувальні дні: перші заняття відвідали 411 дітей. Вони займалися на станціях метро "Університет", "Перемога" та "Академіка Павлова". На інших станціях наразі проводять косметичний ремонт.