Увечері 7 грудня РФ вдарила ракетами С-300 по Печенігам Чугуївського району. Про це повідомив голова громади Олександр Гусаров.

За його словами, пише "Суспільне", дві ракети, попередньо С-300, збили наші сили протиповітряної оборони. Одна впала на околицях селища, друга — майже в центрі.

"Слава Богу, постраждалих немає. Будинки навколо падінь ракет пошкоджені уламками. Масштаби руйнувань уточнюватимуться", - зазначив Гусаров.

Вранці губернатор Олег Синєгубов повідомив, що через ракетний обстріл сталися пожежі в полях поблизу Печенігів. Він також подякував ППО за професійні дії.

Гусаров опублікував у своєму телеграм-каналі фото ракет.

Ще влітку голова ХОВА зазначав, що ракета з Білгорода летить близько 40 секунд, тому дуже часто у Харкові повітряна тривога лунала вже після вибухів, а збивати такі ракети дуже складно. А ось нещодавно під час запусків з Каспію та інших районів РФ сили ППО збили над Харківщиною всі ракети, і прильотів в області не було.

У вересні Росія неодноразово била по Печенігам. Зокрема, ворожа армія завдавала ракетних ударів по Печенізькій греблі, очевидно, у спробі її зруйнувати. На щастя, успіху ці дії не здобули. У разі руйнування греблі Харківській області могло б загрожувати катастрофічне затоплення.