Харків'ян, які через бойові дії залишилися без житла, розселятимуть у гуртожитках вишів. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У міністерстві зазначили, що в Харківській області внаслідок бойових дій зруйновано безліч житлових будинків, а через пошкодження та відсутність комунікацій багато будинків стали непридатними для проживання.

Лише у місті Харкові житло втратили понад 150 тисяч мешканців. Однак, незважаючи на такі умови, не всі громадяни готові евакуюватися до безпечніших регіонів, що надають притулок переселенцям.

"З ініціативи Мінреінтеграції уряд ухвалив рішення оперативно розмістити таких громадян у гуртожитках навчальних закладів Харківської області", – зазначили у міністерстві.

У відомстві уточнили, що йдеться лише про ті виші, де навчальний процес організований дистанційно, та їхні гуртожитки не використовуються студентами.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, харків'яни можуть дізнатися, в якому стані їхній будинок. Дистанційно це можна зробити за допомогою оновленого чат-бота @tviyDimKharkivBot.