Колишнього чиновника Вовчанської міської ради підозрюють у співпраці з окупантами. Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, чоловік погодився на посаду в органі влади окупантів – став "заступником голови адміністрації".

У 2021 році чоловіка було призначено керівником відділу культури та туризму Вовчанської міськради.

"За даними слідства, наприкінці червня чиновник погодився на пропозицію окупантів обійняти посаду в псевдооргані. Підозрюваний обійняв посаду так званого "заступника голови військово-громадянської адміністрації Вовчанського району Харківської області", - розповіли в прокуратурі.

У прокуратурі додали, що сьогодні псевдочиновник продовжує виконувати свої функції.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури чоловіка заочно повідомлено за фактом добровільного обіймання посади, пов'язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади, створеному на окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Досудове розслідування продовжується.

Нагадаємо, у Вовчанську екс-поліцейський перейшов на бік ворога. Він брав активну участь у створенні так званого "відділу поліції" у Вовчанську і обійняв посаду оперуповноваженого, а свій службовий автомобіль позначив буквою "Z".