На засіданні Ставки, яке пройшло сьогодні, 8 квітня, обговорювали захист Харкова від російських повітряних ударів. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Основне питання засідання – Харків, захист міста від російських ударів та можливість зміцнити ППО та РЕБ у Харківській області, – сказав Зеленський.

Глава держави заявив, що буде поставлено окремі завдання для дипломатів щодо роботи з партнерами, щоб отримати нові системи ППО.

Зеленський висловив подяку всім, хто на центральному рівні, а також у самому Харкові та Харківській області працює, щоб відновити нормальне життя для людей.

Харків останні кілька тижнів піддається обстрілам майже щодня. Удари наносяться і вдень, і вночі. У неділю, 7 квітня, близько 12 години росіяни скинули УМПБ Д-30 на Шевченківський район, неподалік Центрального парку. Внаслідок обстрілу пошкоджено 19 будинків та 13 автомобілів. Постраждали 5 людей.

За останні тижні серйозних пошкоджень російські війська завдали енергетичним об'єктам. У місті введені аварійні та погодинні відключення світла.