Хлопець, який відкрив стрілянину в харківському торговельному центрі "Нікольський", затриманий. Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Конфлікт з бійкою відбувся ввечері 6 січня

Поліцейські встановили, що 20-річний хлопець прийшов до ТЦ разом із другом. Його товариш чекав, поки закінчиться зміна у цивільної дружини, яка працює продавцем-консультантом. Хлопцеві не сподобалося, як один із покупців спілкувався з дружиною приятеля. Почалася сварка, яка перейшла у бійку. Конфлікт тривав не більше двох хвилин: у ситуацію втрутилися охоронці торгівельного центру. Але після бійки хлопець дістав зброю і двічі  вистрілив угору. За попередніми даними, це був стартовий пістолет (спочатку повідомлялося, що газовий).

Також встановлено, що стрілок був напідпитку.

Хлопця затримали. Йому інкримінують хуліганство: грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства із  застосуванням вогнепальної зброї. Слідчі відкрили кримінальне провадження.

Директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта повідомляв, що учасники конфлікту отримали забої. В одного з них - гематома на обличчі, в іншого - на нозі. Вогнепальних поранень ніхто не отримав.