Вже вдруге мешканці Краснограда Харківської області вибиратимуть назву своєму місту. Про це оголосила Красноградська міська рада.

Нову назву для міста міськрада має запропонувати Верховній раді не пізніше 27 січня 2024 року. Якщо не подати пропозицію, ВР сама обере нове ім'я для міста.

Топонімічна комісія Краснограда пропонує дві назви: Берестин або Берестополь.

Громадські слухання проходитимуть 09 січня 2024 року з 09.00 до 15.00 в укритті – цокольному приміщенні Красноградської міської ради (вхід з двору).

На слухання запрошуються жителі Красноградської міської територіальної громади та представники інститутів громадянського суспільства, депутати, керівники виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій, представники засобів масової інформації.

Восени минулого року в Краснограді проходило голосування щодо вибору нової назви для населеного пункту або збереження старої. Перейменування Краснограда ініціював Український інститут національної пам'яті. Місто включили до переліку населених пунктів України, які містять слова з коренем "красн" і можуть бути перейменовані в рамках деколонізації. Але тоді більшість місцевих жителів проголосували за стару назву - Красноград.

У грудні 2023 року Інститут національної пам’яті запропонував змінити назву міста на історичну - "Пархомові байраки"

Красноград - місто на півдні Харківської області, яке веде свій початок від 1731 року. Перша назва населеного пункту - Билівська фортеця. Наприкінці XVIII століття місто називалося Константиноград - на честь онука Катерини Другої. З 1922 року називається Красноград. До війни тут проживало близько 20 тис. осіб.