Тіло 7-річного Германа Щербини, який зник у Кегичівському районі, знайшли в озері. Про це повідомили у поліції.

"На жаль, дива не сталося. Хлопчика, якого розшукували з 5 грудня, знайшли. Він потонув в озері. Щирі співчуття родині маленького Германа. Дякую всім, хто допомагав шукати", - йдеться у повідомленні.

Маленький Герман пропав 5 грудня в селі Крутоярівка неподалік Кегичівки. Він був із родини переселенців із Малої Данилівки, у Крутоярівці жив у бабусі з початку війни. Того дня хлопчик пішов пограти надвір, він не взяв із собою телефона, і зник. Пошуки розпочалися того ж дня, до них приєдналася поліція, рятувальники, водолази, волонтери пошуково-рятувального загону "Мілена" та небайдужі мешканці Харківської області. Сьогодні до села привезли кілька дронів, щоб обстежити місцевість із повітря, але, на жаль, як і написали в поліції, дива не сталося.

За даними ДСНС, було обстежено територію близько 20 кв.км навколо села Крутоярівка та два місцеві ставки. В одному з них водолази виявили тіло хлопчика. Він був під льодом на відстані близько 20 м від берега. Його тіло дістали на берег для проведення оперативно-наслідкових дій.

Лише за грудень минулого року в Україні потонуло понад 30 людей. Вони виходили на тонку кригу. Серед потонулих було троє дітей. Рятувальники кажуть: різкі морози не гарантують безпечного відпочинку на льоду. Те, що водойма виглядає замерзлою — не означає, що товщина льоду достатня для того, щоб витримати хоча б дитину.