Одну з вулиць Харкова пропонують назвати на честь Георгія Тарасенка – лідера "Фрайкору", який загинув у боях за Харківську область у березні. З такою пропозицією виступив кандидат історичних наук, координатор Харківської топонімічної групи Сергій Жуков.

"Герой України Георгій Тарасенко заслуговує на те, щоб на його честь назвали вулицю в Харкові!", - написав Жуков.

Георгій Тарасенко – загинув 25 березня під час звільнення від російських окупантів села Мала Рогань. Як розповіли побратими Тарасенка, він йшов першим у бойовій групі. У 2014 році він брав активну участь у Революції Гідності, а потім вирушив на фронт. У 2017 році Тарасенко створив та очолив Добровольчий підрозділ "Фрайкор" та однойменну військово-патріотичну організацію. "Фрайкорівці" з перших днів вторгнення пішли боронити Харків.

Поховали харків'янина в урочищі Холодний яр на Черкащині, поряд із пам'ятником загиблим воїнам 93-ї бригади "Холодний Яр". У квітні президент України нагородив Георгія Тарасенка званням Героя України посмертно.

У жовтні Харківська топонімічна група отримала десятки пропозицій щодо перейменування вулиць Харкова на честь захисників України. Учасники групи пропонують перейменувати на честь Тарасенка вулицю Плеханівську.