В Ізюмі Харківської області відкрився американський шпиталь. Про це повідомив заступник мера міста Володимир Мацокін.

За його словами, у шпиталі Samaritans Purse, що розташований за адресою вул. Соборна, 46а (магазин "Вікторія") безкоштовно можна отримати такі медпослуги:

  • діагностику та лікування різних захворювань;
  • загальну оцінку та консультацію щодо репродуктивного здоров'я;
  • цілодобову невідкладну допомогу.

Після прийому у лікаря пацієнтам видається безплатно ліки.

Шпиталь розрахований на 30 стаціонарних місць, тут є травматологія.

"Прошу не зволікати. Госпіталь у нас тимчасово", - звернувся до городян Мацокін.

Першим про мобільний шпиталь в Ізюмі із повним забезпеченням обладнанням та медикаментами, розповів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. За його словами, роботу госпіталю було організовано за допомогою міжнародної організації "Сумка самаритянина" зі штаб-квартирою в США.

Samaritan's Purse (Сумка самаритянина) - міжнародна гуманітарна організація євангельських християн, її президент – Франклін Грем, син євангеліста Біллі Грема.

Організація працює у більш ніж 100 країнах по всьому світу, її партнерські офіси знаходяться в Австралії, Канаді, Німеччині, Ірландії, Гонконгу, Нідерландах та Сполученому Королівстві. Польові офіси розташовані у 20 країнах на п'яти континентах.

Для Ізюма, який пережив півроку окупації, питання медичної допомоги є вкрай важливим. Россяїни не зруйнували будівлю міськлікарні, але повністю пограбували її та вивезли все обладнання. Ізюмським лікарям, які не залишили місто, доводилося оперувати людей у ​​підвалі, при світлі мобільних телефонів. Наразі медики повертаються до міста й готові допомагати місцевим жителям.