Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області засудив уродженця Донецької області, який 3 березня коригував удари російських військових по Північній Салтівці до 15 років в'язниці. Про це йдеться у вироку, опублікованому у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, 3 березня чоловік у месенджері Telegram передав представнику російських окупантів інформацію про позиції українських військових, після чого того ж дня армія РФ завдала авіаудару в районі аеропорту "Харків" і обстріляла з артилерії Північну Салтівку. Також з’ясувалося, що вранці 5 березня засуджений знову скоригував російський артобстріл Північної Салтівки.

Після цього чоловік переїхав до Мукачева, де його і затримали.

На суді обвинувачений розповів, що у грудні 2021 року приїхав до Харкова. Перед повномасштабним вторгненням РФ за 20 тис. російських рублів надав кураторам інформацію про "настрої населення в Україні".

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 КК України, ч. 1 ст. 14 – ч. 2 ст. 111 КК України (злочини проти основ національної безпеки України) та засудив його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, харків'янка передавала колишньому чоловікові з "ЛНР" місця розташування ЗСУ.