Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон планує винести на розгляд парламенту питання про сховки у школах Харкова, пише "Суспільне".

Євродепутатка відвідала Харків. 5 серпня вона оглянула Північну Салтівку.

Після повернення до Брюсселя Віола фон Крамон запропонує колегам включити питання про створення укриттів у харківських школах до спеціальної програми.

Проблема укриттів у харківських школах актуалізувалася після того, як 7 липня регіональна Рада оборони дозволила повернути офлайн-навчання. Головна умова - наявність захисних споруд. Виявилося, що в харківських школах є тільки найпростіші укриття, але цього недостатньо для забезпечення безпеки. Чим найпростіші укриття відрізняються від захисних споруд - у нашому матеріалі.

Міська влада розглядає різні варіанти повернення дітей за парти, аж до проведення занять у приміщеннях харківського метро.

Також Віола фон Крамон зазначила, що в Харкові багато руйнувань, проте місто дуже швидко приводять до ладу.

Депутатка звернула увагу на унікальні якості харків'ян.

"Ми були в госпіталі, в лікарні, у волонтерському центрі. Звичайно, люди втомлені, але вони продовжують жити. Рівень духу - унікальний", - розповіла євродепутат.

Віола фон Крамон заявила, що в Європі хочуть, щоб Україна стала членом ЄС, однак, за її оцінкою, для цього потрібні "не тільки асфальт і нові будівлі", потрібні інституції та добре освічені люди.

Депутат також зустрілася з військовими і повідомила, що в пріоритеті - військова допомога Україні. Це дрони, засоби повітряної оборони та інші технічні засоби.

53-річна Віола фон Крамон - німецький політик, з 2001 року член партії "Зелені". У партії обіймала посаду прессекретаря з тем зовнішньої політики та спортивної політики. Депутат Бундестагу з 2009 по 2013 рік. З 2009 по 2013 рік депутат Бундестагу від партії Союз 90/Зелені. З 2019 року - депутат Європарламенту.