Армія РФ 7 липня масовано обстріляла прикордонні села Івашки та Тимофіївка Золочівської громади Харківської області. Про це повідомив начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко.

За його словами, село Івашки обстріляли з артилерії о 12:30. Близько 10 ударів припало на Івашківський інкубатор і територію підприємства "Альфа". Унаслідок обстрілу люди не постраждали. Інкубатор в Івашках вже опинявся під вогнем: у червні росіяни також обстріляли його з артилерії.

Івашки - прикордонне село, сюди легко дістає російська артилерія. Буквально за кілометр від нього вже проходить кордон із РФ. Івашки зазнають ударів з першого дня війни, зокрема - авіаційних. У листопаді 2022 року село обстрілювали з вертольотів кілька днів поспіль.

О 13:40 російські військові обстріляли з мінометів село Тимофіївка. Унаслідок восьми ударів пошкоджено приватний будинок і госпбудівлі, у населеному пункті немає світла. Від обстрілу пошкоджено два 6-квартирних будинки, де проживали люди. Поранених немає, але мешканці в шоковому стані.

Тимофіївка розташована буквально за 2,5 кілометра від кордону з РФ, тому росіяни можуть дістати до неї навіть танковими пострілами. До вторгнення в Тимофіївці проживало трохи більше ніж 200 осіб.

photo-2023-07-07-17-11-11 photo-2023-07-07-17-11-12