Деякі навчальні заклади у Харкові порушують рішення про дистанційне навчання та проводять заняття із загрозою безпеці дітей. Про це в ефірі радіо "Накипіло" розповів директор Департаменту науки та освіти Харківської обласної військової адміністрації Олексій Литвинов.

Рішенням Ради оборони Харківської області від 15 серпня 2022 року на території регіону запроваджено дистанційне навчання для всіх без винятку закладів освіти.

Однак це рішення не завжди виконується. Олексій Литвинов повідомив, що відповідальність за такі дії несе керманич закладу і батьків.

“Тут є відповідальність не лише керівника самого закладу, а й, напевно, не менша за відповідальність самих батьків. Мені важко зрозуміти – я сам батько – логіку батьків, які приймають подібне рішення і відводять свою дитину до такого конспіративного навчального закладу, зокрема дошкільного”, - сказав Литвинов.

Прийматимуть рішення про відновлення офлайн-навчання з урахуванням рівня безпеки. Поки що розглядають такий варіант у Красноградському, Лозівському та частково Богодухівському районах.

Харківський мер Ігор Терехов говорив про можливість комбінованого навчання з 1 вересня.

“Я хочу, щоб 1 вересня наші діти розпочали навчання у комбінованому режимі, особливо першокласники. Це дуже важливо, тому що вони повинні навчитися писати, читати, а онлайн це зробити неможливо. Крім того, вони мають бути соціалізовані”, – сказав Терехов.