У Харківській області на літо згортають "пункти незламності" і переводять їх у режим очікування. У разі необхідності їх оперативно повернуть, йдеться у рішенні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

У сплячий режим переведуть 269" пунктів незламності " з 761-го, в тому числі ті, які були розгорнуті в наметах.

Як повідомив директор облдепартаменту цивільного захисту Іван Сокіл, у Харкові та населених пунктах області продовжать працювати 136 "пунктів незламності" - переважно у приміщеннях шкіл. Ще 62 пункти працюватимуть у пожежних частинах. У разі тривалого відключення світла в" пунктах незламності " можна зарядити гаджети і підключитися до Інтернету. Адреси пунктів - на карті.

У самому Харкові навесні і влітку цілодобово працюватимуть 18 "пунктів незламності" - по два в кожному з дев'яти районів міста. Всі вони знаходяться в школах.

Іван Сокіл зазначив, що ще 289 "пунктів незламності" працювали в аптеках, на заправках і в магазинах. Чи будуть вони відкриті влітку, повинні вирішити господарі приміщень.

"Пункти незламності" почали облаштовувати у листопаді 2022 року, коли через обстріли та ракетні удари з боку РФ жителі України тривалий час сиділи без світла та зв'язку. Всі пункти були обладнані генераторами, забезпечені запасами води. У таких пунктах люди могли зігрітися, зарядити телефони і вийти в інтернет.

У Харківській області "пункти незламності" могли одночасно прийняти близько 15 тис.осіб. У Харкові один з піків відвідуваності "пунктів незламності" припав на вечір 10 березня, коли через масовані ракетні удари місто виявилося повністю знеструмлене.