На Харківщині збили саморобні дрони росіян. Як розповіли в Нацгвардії, на Куп'янському напрямку армія РФ використовує дрони-камікадзе. До саморобних або китайських квадрокоптерів російські військові прикріплюють трубу або пластикову пляшку та дистанційний підривник. У ємність поміщають приблизно 300 г пластиду з дрібними металевими вражаючими елементами. Потужність такого снаряда можна прирівняти до потужності гранати. При зіткненні дрону з об'єктами чи землею відбувається вибух.

Такі дрони були спрямовані на позиції аеророзвідки Нацгвардії, але не дісталися до них. Два квадрокоптери гвардійці збили зі стрілецької зброї. Точними пострілами було перебито кабелі підривників.

За допомогою пунктів аеророзвідки українські військові виявляють позиції військ РФ. Використовуючи ці дані, ЗСУ завдають ударів. На Куп'янському напрямку після проведення розвідки з повітря було знищено російський склад із боєприпасами та вантажівку “Урал” із військовими.

Пластичні вибухові речовини, в побуті “пластиди”, зазвичай дорожчі за інші види вибухівки. Такі речовини не застосовують для виробництва снарядів, а використовують у військовій та інженерній справі для підриву конструкцій – наприклад, руйнування рейок, опор мосту, будівель.