Двоє колишніх посадовців компанії "Харківгаз" передали росіянам карти газопроводів у Харківській області. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Під час окупації частини Харківської області один із них незаконно обійняв посаду керівника газової служби, другий - посаду головного інженера.

Вони передали росіянам карти газових мереж області. Цю інформацію війська РФ використовували для масованих обстрілів з метою максимального пошкодження цивільної інфраструктури, для будівництва інженерних споруд і створення мінних полів.

Підозрювані відбирали газ з української газотранспортної системи для потреб росіян. Для цього вони відновили роботу газорозподільної станції в захопленій на той час частині Чугуївського району.

Після звільнення Харківської області підозрювані переховувалися у Вовчанську, а потім в орендованій квартирі в Харкові. Співробітники СБУ встановили місцезнаходження фігурантів і затримали.

За ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене групою осіб) затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі.