Заступник директора з експертизи тимчасової непрацездатності центральної районної лікарні у Харківській області торгувала довідками про інвалідність. Про це повідомив речник обласного управління Служби безпеки України Владислав Абдула

Жінка очолювала лікарсько-консультативну комісію і вносила до офіційної медичної документації про стан здоров'я пацієнтів недостовірні дані. Так, у березні 2023 року вона внесла дані у "Направлення на медико-соціальну-експертну комісію (МСЕК)" про огляд "хворого" чоловіка, який не проходив жодного медичного огляду у цій лікарні. Потім, завдяки цьому документу, в "Обласному центрі медико-соціальної експертизи" чоловіку дали довідку про ІІ групу інвалідності.

Жінка діяла у змові зі співробітницею "Обласного центру медико-соціальної експертизи", яку оперативники СБУ затримали у травні минулого року. Співробітниця центру оформлювала інвалідність за хабарі. Її клієнтами були переважно чоловіки, які хотіли ухилитися від проходження військової служби та отримати можливість виїзду за кордон.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення усіх людей, які скористалися "допомогою" жінок, а також фактів отримання хабарів.

Зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Їй загрожує обмеження волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.