Глава української розвідки Кирило Буданов особисто брав участь у боях у Харківській області. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів командир спецпідрозділу Kraken із позивним Віто.

За його словами, Буданов ходив на штурм Руської Лозової наприкінці квітня 2022 року.

Руська Лозова знаходиться на трасі Харків-Бєлгород, була окупована у перші дні вторгнення. Саме звідти російські війська били з артилерії Харковом.

Село звільнили весною 2022 року. Першими до нього заходили бійці "Кракена". Зачистка населеного пункту тривала кілька діб. Армія РФ тоді намагалася повернути втрачені позиції, поки остаточно не відійшла і не закріпилася далі, у селищі Питомник.

Кирило Буданов народився 4 січня 1986 року. Корінний киянин.

Військову освіту здобув в Одеському інституті Сухопутних військ. Закінчив вищий навчальний заклад у 2007-му, після чого проходив службу в спецназі Головного управління розвідки на різних посадах. З весни 2014 року брав участь у бойових діях на сході України. Був тяжко поранений. З 2018 року перебував на спецроботі, а з 2020-го обіймав посаду заступника директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України.

5 серпня 2020 року Буданов став начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Тоді змінив на посаді Василя Бурбу, який керував відомством упродовж 4 років.

Буданов також очолює Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.